Medya ve Sinema-TV

Sinemanın acı kaybı: Görüntü yönetmeni İlker Berke vefat etti

Öok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini yapan ünlü sinemacı İlker Berke, 55 yaşında vefat etti.

Sinemanın acı kaybı: Görüntü yönetmeni İlker Berke vefat etti

55 yaşında dünya hayatına veda eden İlker Berke'nin cenazesi, Ankara'da defnedilecek

Berke' cenazesi 26 Eylül’de öğle namazına müteakip Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedileceğk.

Belgesel yönetmeni Nejla Demirci, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanun Hükmü belgesel ekibinden görüntü yönetmeni, sevgili dostum, güzel insan İlker Berke'yi kaybettik. Oysa daha dünden cevapsız çağrısı var. O telefona bakamadım… O telefona geri dönemedim." ifadeleriyle Berke'nin vefatını duyurdu.

Yönetmen Sadık Battal, yaptığı yazılı açıklamada, "Dostumuz İlker Berke Hakk'a yürüdü. Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

İLKER BERKE KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi'nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan İlker Berke, 150'den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı.

Berke, çok sayıda sinema ve televizyon filminin, kısa filmin, dizinin, belgeselin, tanıtım ve reklam filminin, klip ve kamu spotunun görüntü yönetmenliğini yaptı.

"Tepecik Hayal Okulu", "Kayıp Şehir", "Kapan", "Papatya" ve "Tatar Ramazan: Ben Bu Oyunu Bozarım", "Yeşil Işık", "Dava", "Fotoğraf", "Ferhunde Hanımlar", "Fasülye", "Mayıs Sıkıntısı" ve "Gönül Yarası", Berke'nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği yapımlar arasında

Yorumlar